Padlófűtés kialakítása - padlófűtés cső

A padlófűtés akkor működik megfelelően, ha a padlószerkezet kialakítása során, a megfelelő hőszigetelés, csőosztás és csőkeresztmetszet megválasztása mellett gondoskodunk a vízhőmérséklet szabályozásáról és a körök víz mennyiségének beállításáról. Amennyiben az egyes helyiségekben eltérő hőmérsékletet, tökéletes komfortérzetet, netán változó hőmérséklet perioditást kívánunk biztosítani, egyedi ún. helyiséghőmérséklet-szabályozást kell alkalmazni. A jól megválasztott padlófűtés cső, a helyes padlószerkezet létrehozása és a megfelelő szabályozó berendezések használata 15-25% -os  energia-megtakarítást és jelentős komfortnövekedést eredményez.

Melyek a padlófűtés kialakításának alapvető feltételei?

 

  • Megfelelő aljzatréteg kialakítása  a padlófűtés cső lerakásához
  • A csőfektetés kiosztása és formája a hőmérséklet függvényében igazodjon a fűtendő helyiség funkciójához
  • Az áramkörök osztása és gyűjtése, szabályozása és vezérlése

A padlófűtés csőfektetésnek többféle változata is létezik, melyek az alábbiak lehetnek:

Simplex padlófűtés csőfektetési mód:

Padlófűtés Cső lerakása

A padlófűtés cső csigavonalban kerül elhelyezésre , úgy hogy az előremenő vezeték a visszatérő vezeték mellett fekszik de attól  a méretezésnél kiadódott távolságra. Így az előremenő és visszatérő vezeték közötti hőmérséklet átlaga mindig egyforma lesz. Csőhossz: 120 méter

Duplex padlófűtés csőfektetési mód:

A két padlófűtés cső (előremenő vezeték és visszamenő vezeték) egymás mellett fekszik. Az előremenő szál a szoba közepéig csigavonalban halad, ott megfordul és visszatérő szálként az előremenő szál mellett tér vissza. Az átlaghőmérséklet azonos, ami egyenletes felületi meleget biztosít. A csőigény közel kétszerese a simplex-fektetésnél. A maximális csőhossz 120 méter.

Padlófűtés cső Vario-fektetés:

Az előzőleg ismertetett két módszer kombinációja. Vagyis, a szoba belső részében például simplex, míg a falak mentén duplex rendszert alkalmazunk. A legkedvezőbb padlófűtés cső fektetési mód a kettős csigavonal, ahol az előremenő és visszatérő ágak váltakoznak.

Mindegyik fektetési módra érvényes, hogy a padló felületi hőmérséklete annál egyenletesebb, minél kisebb a csőfektetési távolság, és azok minél mélyebben vannak a betonrétegbe ágyazva.

Padlófűtés: Kényelem, Meleg, Comfort érzet

A padlófűtés cső fektetés típusának eldöntésekor azt is figyelembe kell venni, hogy a helyiségek hőszükséglete nem egyenletes a teljes felületen, a külső falak mentén jóval nagyobb. Külső falaknál és az ablakoknál fellépő nagyobb hőszükséglet a csőkiosztás távolságának változtatásával érhető el; a fentebb említett helyeken a vezetékeket sűrűbben kell fektetni, mint általában.

Mi az előnye a csigalakú csővezetésnek?

Padlófűtés Cső

A csigaalakú csővezetés nagy előnye, hogy a csőfektetés 90°-os ívekkel történik, míg a kígyóvonalas fektetésnél 180°-os fordulatokkal. Ügyelni kell a megengedett minimális hajlítási sugárra, hogy elkerüljük az anyag megtörését.

Olvassa el a padlófűtés fázis folyamatainak lépéseit!

Olvasson bővebben a padlófűtési rendszereinkről!

További információért keressen fel Bennünket, lépjen velünk Kapcsolatba vagy kérje egyedi, személyre szabott árajánlatát nagy kedvezményekkel kollégáinktól!

padlófűtésről bővebben itt olvashat!

Padlófűtést szeretne?

Kérjen árajánlatot!