Miért használják egyre többen a padlófűtést?

Bár sokan a mai napig rendíthetetlenül kitartanak a hagyományos fűtési rendszerek használata mellett, a padlófűtést használók száma évről évre határozottan növekszik. Minek köszönhető ez a folyamatosan növekvő tendencia?

Mint sokan mások, valószínűleg Te is úgy gondolod, hogy a padlófűtés csak a tehetős emberek kiváltsága, ezért meglehet, hogy egészen idáig nem is gondoltál még arra, hogy a saját fűtési rendszered lecseréld. De ha ennyire jó az a módszer, amit használsz, akkor mégis hogyan fordulhat elő, hogy télen minden hónapban szinte lesokkol az összeg, amit a csekken látsz? Miért kell egész télen azon agyalnod, hogy hogyan tudsz még többet megspórolni a fűtésen? Elárulom: a megoldás nem az, hogy pár fokkal még lentebb veszed a hőmérsékletet és szinte fázol a lakásban. Más rendszert kell használnod, olyat, aminek segítségével gazdaságosan érheted el a kívánt hőfokot. Mi legtöbbször a padlófűtést ajánljuk. Hogy miért?

 

Ahogy telnek az évek, egyre többen állnak át a hagyományos fűtésről a padlófűtésre és tapasztalataink szerint szinte kivétel nélkül elégedettek vele. Ennek az lehet az oka, hogy a padlófűtés a legtöbb számottevő dologban előnyösebb társainál.

 

Mik a padlófűtés előnyei?

 

Javítja a komfortérzeted  - nincs többé fázó láb!

Ugye, milyen jó lenne télen is mezítláb császkálni otthon?

A padlófűtés egyik nagy előnye, hogy mivel a csöveket a padló egész területére beépítjük, jóval nagyobb felületen sugárzik a meleg, mint például egy radiátoros vagy konvektoros fűtési rendszer esetén. Ennek segítségével a hőmérséklet egyenletessé válik, és a padlótól a mennyezet felé csökken, ami a hőérzeted szempontjából  és élettani hatásait tekintve is előnyös. Nem fog többé fázni a lábad és a fejed is tiszta marad!  

 

Rendkívül gazdaságos - búcsút inthetsz a magas fűtésszámlának!

A padlófűtés, a konvekciós fűtéssel ellentétben (például radiátoros, fan-coil fűtés), egy alacsony vízhőmérsékletű rendszer. Ez azt jelenti, hogy nem kell 70°C-on keringenie a víznek a csövekben, ugyanolyan meleg eléréséhez elég mindössze 35-42°C-os víz is. A csövek emellett olyan kis átmérőjűek, hogy a víz mennyisége is elenyésző más rendszerekhez képest. Már ezzel is sokat spórolhatsz, de még előnyösebb, hogy ha padlófűtést használsz, a szoba hőmérsékletét pár fokkal lentebb is állíthatod ugyanolyan hőérzet eléréséhez. 1°C hőmérsékletcsökkentés 5% energia-megtakarítással egyenlő, ami azt jelenti, hogy akár 10-15%-kal alacsonyabb lehet a fűtésszámlád!

Védi az egészséged - nincs többé por a levegőben!

Ugye mindennél fontosabb a Te és a családod egészsége? Padlófűtés használatával nincs többé keringő por a lakásban! A legtöbb hagyományos fűtőtest környéke sokkal melegebb, mint a helyiség többi pontja, ami azt eredményezi, hogy a por folyamatosan kering, nem tud leülni. Padlófűtés esetében azonban közel azonos hőmérséklet uralkodik mindenhol, így a por nem kering, hanem a padló felett pár cm-rel lebeg. Ez mindenki számára pozitív élettani hatásokkal jár, de a legnagyobb változást a porallergiások fogják észrevenni.

 

Esztétikus - a padlófűtés láthatatlan!

Végre nem rontja majd az összképet egy ronda radiátor vagy egy rozoga konvektor, sőt mi több, egy rakat hely felszabadul majd a lakásban. Oda tolhatod a bútoraidat, ahová tetszik! Nincs semmi cső, ami látszódna, a padlófűtésnek ugyanis 100%-osan rejtett kiépítése van!

 

Bővebb információért vedd fel velünk a kapcsolatot

vagy

Kérj árajánlatot

 

 

Azonnal ajánlatot kérek

További padlófűtés előnyök

 

Kombinálható

A padlófűtés más fűtési rendszerekkel is kombinálható, kiegészíthető. A legjobb, ha mennyezet- vagy falfűtéssel kombinálod, mivel ezek is ugyanazon az elven működnek.

Hűtésre is alkalmas

Bár általában nem szokták hűtésre használni a rendszert, alkalmas rá. Irodákba javasoljuk!

Bárhová beszerelhető

Legyen az ingatlan régi, új vagy felújításra váró, a padlófűtési rendszer bárhová könnyen beszerelhető, egyáltalán nem okoz gondot az utólagos beépítése! Főleg hidegburkolatú padlóra előnyös alkalmazni a könnyebb tisztíthatóság és a kopásállóság miatt, de ma már a melegburkolat is megállja a helyét (fa, vagy más természetes alapanyagú burkolat, legjobb esetben burkolólapok) a házak jobb hőszigetelése miatt.

És hogy miért érdemes mindezt nálunk megvásárolnod?

Rendszereinket közvetlenül az importőrtől szerezzük be. Mivel nincs köztes kereskedés, ami még saját hasznot pakolna pluszban a termékre, sokkal olcsóbban juthatsz hozzá!

 

Idén lett 10 éves a Comfort System Kft., így bátran kijelenthetjük, hogy ennyi tapasztalat birtokában tisztában vagyunk a lehetséges előforduló problémákkal és hatékony megoldást tudunk rájuk nyújtani!

 

Ha felkeltettük az érdeklődésed, írj nekünk!

Kérj árajánlatot még ma, és munkatársunk pár napon belül elküldi neked saját személyre szabott árajánlatod!

Kérdésed van?

Ha elakadtál, vagy bármilyen megválaszolatlan kérdésed van, bátran fordulj hozzánk!