Falfűtés és falhűtés rendszer

Miért válaszd a falhűtést a jól bevált klíma helyett?

Most, hogy itt a jó idő, biztosan Te is elgondolkoztál már azon, hogy a nagy kánikulában milyen módszerrel tudod hatékonyan lehűteni az otthonod. Ha lecserélnéd a régi, elavult hűtési rendszered és szívesen átváltanál egy környezetbarát, költséghatékony, komfortos és esztétikus megoldásra, jó helyen jársz!

 

De mi az a falhűtés? Sokan nem is hallottak még erről a módszerről, hiszen valóban egy forradalmian új technológiáról van szó. A falhűtési rendszer beépítése során egy kis átmérőjű, műanyag csövet szerelünk a falba, a vakolat alá, amelyben hideg és meleg vizet egyaránt lehet áramoltatni. Éppen ezért fontos kiemelni, hogy ez a rendszer a hűtés mellett fűtésre is kiválóan alkalmas, így ezzel egyszerre kiválthatod a fűtési és a hűtési berendezéseket is.

 

Hűtési és fűtési szempontból is rengeteg előnye van a használatának; nézzük meg először, miért is kedvező a falhűtés használata! A hagyományos klímával szemben a falhűtő rendszer nem generál légáramlatot, ezzel kiküszöbölhető gyakorlatilag minden klímával kapcsolatos probléma: a száraz levegő, a légzőszervi megbetegedések, az ízületi fájdalmak, a torok- és fejfájás, a fáradékonyság és a legionella baktérium megtelepedése is, amely belélegezve súlyos fertőzéseket okozhat. Nem fújja rád a hideg levegőt, nem zúg, nem veri fel a port; észre sem lehet venni, csupán a kellemes hőmérsékletet fogod érezni. Mivel a rendszer alapvetően kis hőkapacitással rendelkezik, szinte azonnal képes követni a beállított hőmérsékleti változásokat, így otthonod percek alatt lehűl. A helyiségeket pedig egymástól függetlenül is tudod szabályozni, akár manuálisan, akár előre beprogramozva.

 

A falhűtési rendszer falfűtésre is kiválóan alkalmas

 

Ugorjunk egyet előre az időben! Ha véget ér a nyár és korszerű fűtési megoldások után kutatsz, ez a technológia szintén elsőbbséget élvez a hagyományos fűtési megoldásokkal szemben. Mivel a csőrendszer nagy felületen helyezkedik el, elég körülbelül 45 °C-os vizet áramoltatni benne, ami rendkívül energiatakarékos megoldás. A cső kis átmérője miatt pedig olyan kevés vizet használ fel (kb. 70%-kal kevesebbet, mint a radiátorok esetében), hogy percek alatt felfűti a helyiségeket, és a költségek is alacsonyak maradnak. A nagy felület előnye továbbá, hogy egyenletes lesz a hőmérséklet a szoba minden pontján, így a komfortérzeted is jelentősen nőni fog. Esztétikai szempontból sem utolsó; mivel az egész rendszer a falban helyezkedik el, nem kell többé kerülgetned a konvektort és a bútoraidnak is több hely marad.

 

A falfűtő/hűtő rendszereket bárhová be lehet szerelni: lakásokba, családi házakba, irodákba, ipari létesítményekbe, stb. A munkálatok pedig minimális kosszal járnak, ugyanis a fűtőpanel rendszer semmilyen vakolást nem igényel. Csapj le ajánlatunkra még ma és legyen a Te otthonod is korszerű és gazdaságos! 

Vedd fel velünk a kapcsolatot

vagy

Kérj árajánlatot

Azonnal ajánlatot kérek!

 

A falfűtés-falhűtés előnyei:

 • A gyors felfűtési idő miatt rendkívül jól szabályozható a helyiségek hőmérséklete

 • A falakban található csőrendszer (felfűtött állapotban) hőmérő segítségével könnyen megtalálható, ezért nem kell félni a képek, polcok felrakásától

 • A nagy felület hősugárzása miatt egyenletes a meleg a helyiségek minden pontján

 • A külső falakra szerelt fűtési rendszer további előnye, hogy megszünteti a külső felek hideg sugárzását

 • További előnye a falfűtésnek, hogy a nyári melegben hűteni is lehet a rendszerrel, azáltal, hogy hideg vizet keringetünk a rendszerben

 • Amennyiben a rendelkezésre álló falfelületek kevésnek bizonyulnak, lehetőség van mennyezetfűtésre is.

 • A vakolatba keverhető speciális folyadék segítségével a vakolat hőleadó képessége jobb lesz

 • A falfűtési rendszernél minimális a légmozgás

 • Energia takarékos, mivel a rendszer hőmérséklete maximum 45-47 °C

 • Nincs szükség speciális vakolatra

 

A falfűtés rendszer szabályozásánál nagyon fontos, hogy a felületfűtések köreinek végződései hidraulikailag kiegyenlíthetőek legyenek, valamint fontos, hogy ezeket a köröket termosztátokról lehessen vezérelni, ennek köszönhetően ugyanis az összes helyiség szabályozhatóvá válik.

 

Falhűtés alkalmazási területek:

 • A falfűtés, hűtés minden olyan helyiségben alkalmazható, ahol elegendő a fűthető falak felülete

 • Fontos, hogy a hálószobákban, gyerekszobákban sohasem használjunk kizárólag padló temperálást

 • Ezért a falfűtés egy kitűnő kiegészítése lehet a padlófűtésnek

 • A rendszer működőképes mind gáz, mind geotermikus energiával is

 

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Kérj árajánlatot még ma!